Onko nykynuoriso pilalla?

Näin väitti kirjailija-kolumnisti Jyri Paretskoi kuten niin monet ennen häntä kautta historian! Tosin Jyri ei oikeasti ollut sitä mieltä vaan herätteli meitä Iisalmen Pelastakaa Lasten 70-vuotisuhlaseminaarin osallistujia 6.4.2016 Iisalmen Lumakeskuksella. Nuoruuden resepti  Jyriä siteeraten ”Sekoitetaan sopivissa suhteissa huolettomuutta, epävarmuutta, innostusta, ahdistusta, tunteiden siksakin värittämää elämänjanoa – ja voilà, teinin pää on lähellä poksahtamispistettä, täynnä nuoruuden ihanuuden ja kamaluuden kaaosta, joka pursuaa ulos korvista ja purkautuu suusta sanoina ihan sama” (kolumni Iisalmen Sanomissa 8.4.2016). Vilkas keskustelu syntyikin siitä, miten parhaiten edistetään nuorten hyvinvointia juuri nyt, heidän kasvaessaan kohti vastuullista aikuisuutta ja heidän käsissään olevaa tulevaisuutta kohti. Melko yksimielisiä olimme siitä, että nuorille on annettava vastuuta mahdollisimman aikaisin, esimerkiksi suunnitella omat oleskelupaikkansa ja nuorisoneuvostolle oma budjetti, josta se voisi itsenäisesti päättää. Toivottavasti me järjestöt voisimme yhdessä toimien edistää näitä pyrkimyksiä ja vaikuttaa myös paikallisten päättäjien ja nuorisotyöntekijöiden näkemyksiin ja mahdollisuuksiin. Onhan kysymys kauaskantoisista asioista ja tärkeistä sosiaalisista investoinneista!