Mikä on tärkeää kriisitilanteessa?

Koronavirus on aiheuttanut aikamoisen käymistilan niin kansainvälisesti kuin jokaisessa maassa ja eri paikkakunnilla. Jotta epidemian vaikutukset pysyisivät hallinnassa, on päättäjien ja viranomaisten ohjeita on seurattava. Nämä toimet merkitsevät mm. laitosten sulkemista, tilaisuuksien perumista ja matkustuksen vähentämistä minimiin. Lisäksi opettelemme hygieniasääntöjä, jotka tulevat toivottavasti jäämään normaaliin käyttäytymiseemme kriisin mentyä ohitse. Toivottavasti opimme käyttämään sujuvammin etäyhteysohjelmia, etätyö rantautuu työelämäämme helpommin ja opiskelussa hyödynnetään yhä enemmän nauhoitettuja tai etäluentoja, jotka tuntuvat sopivan erinomaisesti monen opiskelijan työtapoihin.

Edes karanteeniin joutuminen tai oma varautumisemme muuten ei saa merkitä eristäytymistä, puhumattakaan toisten totaalisesta eristämisestä. Meillä on käytössä välineet, ainakin puhelin ja useimmilla myös netti, joilla voimme olla yhteydessä toisiimme, olipa tilanne mikä tahansa. Omista läheisistä huolehtiminen on useimmille selvää. Älä jätä yksin heitäkään, joilla ei ole ympärillä läheisiä tai jotka ovat arkoja ottamaan kontaktia. Miten voi naapuri, tuntemasi vanhus tai lapsiperhe, työkaveri,joka ei pääse töihin? Ketä heitä mahtaa ollakaan?

Meillä on nyt tilaisuus ja ehkä aikaakin välittää toisista. Pienikin viesti voi olla tärkeä!