Hyvän joulun tervehdys

Avaa tästä tiedosto: Joulutervehdys 2020!

Iloinen mieli, hyvä olo ja antamisen ilo liittyy aina jouluun.

Toivottavasti moni teistä katsoi televisiosta Vain Elämää -ohjelmaa itsenäisyyspäivän aattona! Mukana oli julkisuudesta tuttuja esiintyjiä ja vähän tuntemattomampia Pelastakaa lasten paikallisyhdistyksen jäseniä ja ihmisiä, jotka olivat saaneet apua järjestöltämme. Esille tulivat hienosti monet erilaiset toimintamuotomme ja sen työn tulokset. Myös se ilo, minkä saa sekä auttaja että avun saaja! Ohjelmassa tuotiin esille myös se, että jokainen voi auttaa, monella tapaa, pienesti ja isosti, ja se kaikki on yhtä tärkeää. Valtakunnallinen joulukeräys on käynnissä. Viime vuonna se mahdollisti paitsi Eväitä Elämälle -ohjelman toteutumisen myös koronavuoden kurimuksessa kipuilevien perheiden auttamisen ruokalahjakorteilla. Meillä Iisalmessa ruokalahjakortteja jaettiin yhteensä yli 200kpl, 14000 euron arvosta! Lisäksi teemme yhteistyötä Diakoniatyön kanssa perinteisten jouluavustusten jakamisessa.

Vain Elämää -ohjelman voi katsoa vielä netistä Ruutu+ -sivulta. Ja Pelastakaa Lasten valtakunnalliselta nettisivultalöytyvät aina kaikki ajankohtaiset asiat, käy tykkäämässä sitäkin:

https://www.facebook.com/PelastakaaLapset/?ref=page_internal

Poikkeuksellinen vuosi on määritellyt toimintaamme

Se on merkinnyt, että alkuperäinen Pelastakaa Lasten työ on tullut arvoonsa ja kaikki muu on saanut väistyä perheiden auttamisen tieltä. Tulevalle vuodelle riittänee myös haasteita, sekä samoja että monenlaista muuta, mitä eteen tulee. Eväitä Elämälle -tuen tarve ja erityisesti harrastustuen tarve eivät vielä lopu, vaikka toisen asteen koulu-uudistusta ollaan tekemässä valtakunnallisesti.

Tänä vuonna meillä on ollut tuettavana yhteensä lähes 60 lasta ja nuorta. Mielestäni nuoret itse näkevät nyt paremmin opiskelun merkityksen tulevaisuuden kannalta ja ovat aktiivisia. Toivottavasti myös kokemukset etäopiskelusta ovat lisänneet aktiivisuutta.

Harrastustukea on myös haettu vilkkaasti ja vanhemmat ovat kokeneet harrastamaan pääsyn todella tärkeäksi. Onneksi olemme voineet useimmalle myöntää ainakin jonkin verran tukea. ! Onneksi meillä oli mukana myös paikallinen Olvi-Säätiö auttamassa lasten ja nuorten harrastustuessa ja oppimateriaalissa!

 

Toimintaan tarvitaan innostuneita ihmisiä

Ehkä sinun ystäväpiiristäsi löytyisi joku tai vaikka joukko ihmisiä, joille lapset ja lapsiperheet ovat tärkeitä ja jotka haluaisivat tulla mukaan hyvän työn tekemiseen. Vie viestiä eteenpäin!

Onnellista Joulua sinulle ja lähimmillesi ja terveyttä ja voimaa tulevaan vuoteen!

Päivi Korolainen, 

Puheenjohtaja

  1. 044 027 3708
    iisalmi@pelastakaalapset.net
    paivi.korolainen@gmail.com