Olemme mukana Eväitä Elämälle –ohjelmassa ja tuemme vähävaraisten perheiden lasten koulunkäyntiä ja harrastamista.

Oppimateriaalituki

Tuki on tarkoitettu nuorille, joiden koulunkäynnin jatkaminen peruskoulun jälkeen on uhattuna perheen vähävaraisuuden vuoksi.

Oppimateriaalitukea myönnetään

  • lukiossa ja ammatillisessa koulutuksessa tarvittaviin oppikirjoihin ja muihin opiskelun edellyttämiin hankintoihin
  • ammatillisessa koulutuksessa tarvittaviin oppimateriaaleihin, välineisiin tai työasuihin

Tavoitteena on, että tuensaajat voivat suorittaa ylioppilastutkinnon tai ammatillisen perustutkinnon kolmen vuoden aikana.

Kehotamme kaikkia oppimateriaalituen hakijoita hakemaan myös Kelan oppimateriaalitukea, joka on ensisijainen tukimuoto! Lisäksi Iisalmen lyseon lainattavia kurssikirjoja on käytettävä hyväksi mahdollismman paljon, erityisesti niiden aineiden kursseilla, joita ei aio kirjoittaa.

Harrastustuki

Harrastustuki on tarkoitettu alle 18-vuotiaille lapsille, joiden harrastuksen aloittaminen tai sen jatkaminen on uhattuna perheen tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi.

Harrastustukea myönnetään

  • lapsen harrastamisen edellyttämiin yksilöityihin hankintoihin tai kuluihin: harrastusvälineiden hankintaan, tunti- ja kausimaksuihin tai muihin osallistumisen edellyttämiin kohtuullisiin kustannuksiin

Harrastuksen on oltava ohjattua ja säännöllistä. Tuki on yksilötukea. Tukea ei myönnetä ryhmille tai harrastusseuroille.

Oppimateriaalituki- ja harrastustustukihaut ovat joustavia, hakemuksen voit tehdä tarpeen mukaan. Syksyllä 2020 opiskelun aloittavien hakemukset pyydetään 31.5.mennessä. Ne käsitellään kokouksessa  4.6.2020. Tarvittaessa voit olla yhteydessä puheenjohtajaan.

Yhdistys käsittelee hakemukset kokouksissa, joita on keväällä 13.2., 2.4. ja 4.6.2020.

Oppimateriaali- ja harrastustuki on aina tarveharkintaista ja se annetaan todellisten kulujen perusteella. Voimme myöntää tukea kulloinkin käytettävissämme olevien resurssien puitteissa. Tuen tarkoituksena on edistää lapsen yhdenvertaisuutta antamalla mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiä peruskoulun jälkeen tai osallistua edes yhteen harrastukseen.

Hakulomakkeet ja muuta tietoa löydät alla olevan Eväitä Elämälle-linkin kautta. Ne voit toimittaa yhdistyksen osoitteeseen Pohjolankatu 6 L 6, 74100 Iisalmi (Perhekeskus Onni ja Ilona Citykäytävässä keskustassa).

Hakemuksen liitteenä tulee olla lausunto taholta, joka tuntee tilanteenne ja voi toimia suosittelijana.

Eväitä Elämälle -ohjelman hakulomakkeet ja rekisteriseloste löytävät täältä.